Jaarverslag LGR’88 2015

Jaarvergadering LGR’ 88
3 februari 2016
19:00
Cafe Centraal Ruinerwold

Beste leden van LGR ’88. Ik lees jullie het verslag van het jaar 2015 voor. Een jaar waarin we vele mooie sportieve activiteiten hebben kunnen waarmaken.

2015 had van alles in zich: sportiviteit, groei, blessureleed, winst, verlies, herbeleving van onze looptradities.

Een terugblik:

Cijfers

4 februari 2015:

75 leden: 35 vrouwen, 40 mannen

Oudste lid: Pieter Leffertstra, geboortejaar 1943

Jongste lid: Joost van ‘t Zand, geboortejaar 1999

4 februari 2016

73 leden: 35 vrouwen, 38 mannen

Oudste lid: Pieter Leffertstra, geboortejaar 1943

Jongste lid: Joost van ’t Zand, geboren 1999

Dus in totaal twee leden minder. We starten dit jaar met 2 mannen minder dan vorig jaar.

Nieuwe leden:

 1. Agnes Schiphorst
 2. Jeroen Vriend


Opzeggingen:

 1. Joke Winters van Oort
 2. Remco Akse
 3. Debora Kroese

Aspirant jeugdleden: rond de 20

Sportiviteit

In 2015 hebben veel LGR-lopers aan vele wedstrijden en loopjes meegedaan. Sommige loopevenementen worden massaal bezocht door LGR-leden:

Januari

De eerste marathontraining start op 4 januari. Datzelfde weekend is de snertloop in Zuidwolde gelopen door 3 LGR-lopers. Danielle werd 4de op de 5 km in Nieuwleusen De halve marathon in Egmond is ondanks de storm bezocht door 7 lopers. De Hunebedloop te Havelte met 10 deelnemers waarbij Remco Akse een mooie derde plaats en Marleen Luning een mooie tweede plaats haalden. Renate en Bas hebben een mini-duathlon gelopen met een derde plaats voor Renate.

Februari

De Midwintermarathon (Asselronde van 25 km) en de 10 mijl in Apeldoorn. Dit jaar waren er 3 LGR lopers op de 10 mijl en 5 op de Asselronde actief.

Maart

Een aantal lopers hebben affiniteit met crosslopen. Deze maand liepen Renate en Bas de Dickninger crossloop, waarbij Renate de eerste dame werd. Marleen en Albert liepen in Haren een halve marathon die beiden in 1.51.44/45 liepen. Hieruit blijkt dat gezelligheid en plezier een belangrijk deel van onze hardloopvereniging is.
De Kroeg tot Kroeg loop, het jaarlijkse evenement van LGR: 31 deelnemers! En dat is één meer dan vorig jaar. Dit jaar waren er een eerste en twee tweede plaats voor LGR. De maand werd afgesloten met de generale voor de marathon.

April

De marathon van Rotterdam werd door 4 LGR lopers uitgelopen. Een week later liep Bulent de marathon van Enschedé in een mooie tijd van 3.03.43. In dat zelfde weekend werd de cascaderun door maar liefst 24 leden gelopen .

Mei

Rondje Nijentap voor Nepal. De 10 Engelse mijl van Raalte door Bert en Bulent. De Station tot stationsloop Ommen-Dalfsen werd door 11 LGR lopers

Juni

Ruinerdorpsloop: 17 deelnemers met de comeback van Theo na een langdurige blessure en Erik na een onzekere periode een 1ste plek op de 5 km. De halve marathon van Zwolle met 10 LGR lopers en een tweede plaats voor Antien.

Juli en Augustus

Vakantietijd!

September
26ste Dijkhuizenrun: 31 LGR-leden waren onderdeel van wederom een recordaantal van 298 deelnemers! Onze lopers waren goed voor een 1ste twee keer een 2de en twee keer een 3de plaats.

Rabobank City Run Meppel: Er waren 8 LGR-lopers.

Jan van Lubek en Antien vd Vegt hebben de Jungfrau-marathon uitgelopen! Voor Jan de eerste marathon!!

Onze ultraloper heeft in Winschoten de 50 km in 3.32.32 gelopen, waarmee het 7de was en daarmee de 2de Nederlander.

De Pesserun werd door 5 LGR lopers gelopen. Op de 1 km werd Emma Telman 1ste. Op de 2 km werd Nick de Roo 1ste. Dat belooft wat voor de toekomst.

De marathon van Berlijn werd door (Henk Hogenhorst en) Leo ter Bork gelopen. De Meester moest de marathon door griep vanaf de bank bekijken.

Oktober

De Bikkelloop in Zuidwolde werd op dierendag gelopen door 4 jeugdleden met een 2de en 3de plaats en 10 LGR lopers. Dirk liep deze zondag in Zuidwolde en Henri liet zijn schrijverstalent zien in het zondagmorgenverslag.

Reest Halve Marathon en 10 km Meppel: 15 deelnemers.

De Zwarte Dennen Cross werd door 6 LGR lopers gelopen.

Dirk werd aangereden door een stilstaande aanhanger van een vrachtwagen. Gevolg: een gehavende neus, een pijnlijke heup en een gebroken rib. Desondanks bleef hij doortrainen.

November
De Diepe Hel Holtenbergloop werd gelopen door Theo en Jan. De Lemelerbergloop, Gerrit Voortmanloop: 8 LGR lopers! De Berenloop op Terschelling is gelopen door 12 LGR lopers.
De 7-heuvelenloop werd gelopen door 16 LGR lopers. Ook afgelopen jaar is na afloop tot nagefeest bij Buren.

December

De halve marathon in Nijeveen is gelopen door 4 LGR lopers, waarbij Theo en Mick een PR liepen. Jessica Oosterhuis werd op de 4 mijl 1ste in een PR. Dirk liep de halve marathon in 1.37.35 uur. De langzaamste ooit;) In Laag Zuthem liep Renate de 5 km.

Buitencategorie     

Erik Kuijer, vorig jaar nog met slecht nieuws tijdens de jaarvergadering over zijn heup, liep tijdens de Run van Winschoten over 50 km een tijd van 3:32:32. Tijdens de 6 uursloop in Epe op de baan Liep Erik 80,008 km. Daarmee is het de tweede Nederlander die in 6 uur boven de 80 km kwam.

Ontwikkelingen

Feest

De feestcommissie is er weer in geslaagd een topfeest te organiseren. In het donker in een geblindeerde huifkar, gevolgd door een lastige tocht te voet. Niet iedereen haalde de eindstreep met een droog pak.

Loopcircuit De Wolden
De eerste Loopcircuit De Wolden is in 2015 gestart. Er waren 7 wedstrijden en onze veelloper op wedstrijden Jan van Lubek liep ze alle 7.

Jongerentraining
Voor het tweede jaar is een jongerentraining gedraaid met een mooi aantal jongeren, waarvan er weer een aantal ook na de zomer is doorgegaan. Afgelopen jaar is vooral op het korfbalveld getraind.

Trainers
Vanaf 2013 hebben we meerdere trainers ter ondersteuning van onze hoofdtrainer. Zoals het zich nu al langere tijd heeft bewezen levert het veel op voor de loopgroep. De afwisseling in de trainingen is onveranderd groot.

Tijdwaarneming, wisseling van de wacht
Het Dijkhuizenruncomité is weer op volle sterkte met het aantrekken van Dick van der Vegt. Gea Lensen is opgevolgd door Renate Bosman. De commissaris Mick is opgevolgd door ondergetekende. Mick blijft zijn kennis inzetten voor de website.
De Dijkhuizenrun en de Kroeg tot Kroegloop gaan technisch gezien met de tijd mee en werken nu met volledig geautomatiseerde tijdwaarneming. Nu zorgen dat de matten goed liggen.

Clubkleding
Afgelopen jaar is de nieuwe kleding veel gezien op diverse evenementen. De kleurkeuze bleek een topper. In de regio zijn de LGR-lopers van verre herkenbaar.

Tradities

Achtereenvolgens hebben we de volgende traditionele loopjes:

  • Holwortelloop: Zodra de holwortel in bloei staat begint te het kriebelen bij Willem Zoer. Hij leidt ons door bossen, langs smalle paadjes en voor velen steeds weer onbekende stukken weg in en om De Wijk naar de bloeiende holwortel
  • Paardeweideloop: nee we lopen niet met z’n allen door een paardenweide of een veld met paardebloemen te huppelen. Dit is de zondagmorgenloop vooraf aan Reest Halve Marathon en dan komen wij op deze 21 km lange tocht langs een straat in de buurt van Darp die de Paardeweide heet.
  • Oliebollenloop: Willem Brals, oud zondagmorgenleider, is begonnen met deze loop. Even met elkaar een oliebol eten in Meppel en daarna weer kop in de wind terug naar Ruinerwold.
  • Kerstballenloop: Waarom heet het geen kerstloop maar kerstballenloop? Geen idee maar een leuke loop is het wel. Rond de 20 km met een afkorting voor leden die het liever iets rustiger aan doen. De lopers worden onderweg gefotografeerd. Afgelopen keer door Jacob Weideman. Het levert mooie plaatjes op. Halverwege zorgt Willem Zoer voor de inwendige mens: chocolade, koek, warme dranken en een borrel. Na inneming van al dat lekkers kun je dat er weer af- of uitlopen in het tweede deel. Of je stapt in bij Peter of iemand anders in en laat je je terugrijden. Niks moet, alles mag.

Afsluiting

Dit was 2015 in een notendop. Je kunt, zoals mijn voorganger Mick al in 2015 concludeerde, ook in 2015 zien, dat LGR ’88 een bijzondere loopverenging is: sportief, actief en sociaal.

Een heel gezond en actief loopjaar 2016 toegewenst!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.