Foto’s en uitslagen 30e Dijkhuizenrun

Beste lopers en toeschouwers,

Bedankt voor jullie deelname aan deze mooie 30e editie van de Dijkhuizenrun. Het mooie weer en de vele aanmoedigingen zorgden voor een geweldige sfeer op Dijkhuizen in Ruinerwold.

Hierbij de uitslagen en de foto’s om na te genieten.

Tot volgend jaar bij de 31e Dijkhuizenrun

(ps, zet de eerste zaterdag van september alvast in de agenda!)

dijkhuizen2018-378

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Foto’s en uitslagen 30e Dijkhuizenrun

Meppeler Courant over de 30e Dijkhuizenrun

De oudjes doen het heel goed tijdens de 30e Dijkhuizenrun schrijft de Meppeler Courant na afloop van de wedstrijd.

Lees hier het artikel!

Tot ziens op de eerste zaterdag van september 2019

Organisatie Dijkhuizenrun

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Meppeler Courant over de 30e Dijkhuizenrun

Zomertraining voor jonge hardlopers

Voor het vijfde jaar organiseert loopgroep Ruinerwold (LGR’88) een zomertraining voor jonge hardlopers. Wil je kennismaken met de hardloopsport? Of je conditie op peil houden tijdens de zomerstop van de voetbal of de korfbal? Of wil je je goed voorbereiden voor de Dijkhuizenrun op zaterdag 1 september? Welke reden je ook hebt, dit is een mooie gelegenheid voor hardlopers van 8 tot en met 13 jaar.

De training wordt gehouden op woensdagavonden van 18.00 tot 18.45 uur, op het korfbalveld.

Drie van de dertien trainingen vinden plaats in het natuurgebied van Havelte, steeds op de eerste woensdag van de maand. We gaan daar met de discobus naar toe.

We beginnen op woensdag 13 juni en de laatste training is op woensdag 5 september.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@lgr88.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Het kost €10. Dat kun je meenemen op de eerste training.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Zomertraining voor jonge hardlopers

Zomertraining voor Dijkhuizenrun 2018

Ook dit jaar organiseert loopgroep Ruinerwold (LGR’88) in de zomer de mogelijkheid om je voor te bereiden op de 5 of 10 kilometer van de Dijkhuizenrun.

startersgroepWat houdt het in? Op 12 woensdagavonden train je onder deskundige leiding met nieuwe en ervaren leden van de loopgroep. We starten om 19.00 uur op het plein voor het oude gemeentehuis bij de rotonde. Inlopen doe je met alle LGRers. Daarna krijg je opdrachten op je eigen niveau. Eerst een uur, later misschien een half uur langer. Dit begint woensdag 13 juni en gaat door tot de laatste woensdag van augustus. Als je de smaak te pakken hebt gekregen kun je daarna ook ‘gewoon’ lid worden.

De Dijkhuizenrun wordt dit jaar voor de 30ste maal georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 1 september. Het wordt vast een bijzondere editie!

Je kunt natuurlijk ook met deze training meedoen als je in de zomer je conditie op peil wilt houden of verbeteren. Iedereen is van harte welkom, ook als je een langzame loper bent en nog geen grote afstand kunt afleggen.

De kosten zijn €15, inclusief startnummer voor de Dijkhuizenrun. Dit bedrag kun je overmaken op de rekening van LGR’88: NL18 RABO 0371 802 768. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@lgr88.nl met vermelding van je naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Zomertraining voor Dijkhuizenrun 2018

Leden gehuldigd tijdens ALV 7 februari jl.

Afgelopen woensdag vond de algemene ledenvergadering van de in 1988 opgerichte loopgroep uit Ruinerwold plaats in Cafe Centraal. Hierbij werden de sportiefste leden gehuldigd:

Sportiefste man 2017: Dick van der Vegt uit Oosteinde. Hij is lid van het eerste uur en

v.l.n.r. Dick van der Vegt, midden Dennis Licht, osan Hoogenberg-Niemer

v.l.n.r. Dick van der Vegt, midden Dennis Licht, Rosan Hoogenberg-Niemer

heeft een enorme deelname aan prestatielopen verzameld. Wedstrijden loopt hij niet meer, maar hij houdt dezelfde sportieve inzet op trainingen en duurlopen. Ook zien de loopgroepleden hem regelmatig als supporter bij dorpslopen in de omgeving. Daarnaast is Dick mede-organisator van de Dijkhuizenrun én hulptrainer bij de jeugdgroep in de zomer.

Sportiefste vrouw 2017: Rosan Hoogenberg-Niemer uit Ruinerwold. Ze heeft in korte tijd een enorme progressie gemaakt en loopt op meerdere afstanden erg goed. Bij wedstrijden toont ze een grote inzet – moet eerder afgeremd dan aangemoedigd worden. Ook voor de vereniging is ze belangrijk; bijvoorbeeld door een jeugdtraining over te nemen wanneer de vaste trainers verhinderd zijn.

De avond werd afgesloten met een presentatie door Nederlands hardloopkampioen Dennis Licht. De afgelopen jaren had hij maar liefst 28x een nationale podiumplaats. In 2016 won hij nog goud op de 5 kilometer.

Dennis heeft officieel afscheid heeft genomen van de topsport, maar is nog steeds een gepassioneerd hardloper. Hij heeft hierover en over zijn andere passies, zoals coaching en anderen motiveren tot een gezonde leefstijl enthousiast verteld.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Leden gehuldigd tijdens ALV 7 februari jl.

Jaarverslag LGR’88 2017

Beste clubgenoten,

Op woensdagavond 7 februari jl. tijdens de ALV heeft onze secretaris bijgaande jaarverslag voorgedragen. Iedereen die het verslag wil inzien kan hier de pdf downloaden.

Veel plezier!

Groeten,

Het bestuur

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Jaarverslag LGR’88 2017

Hij is er! De fantastische LGR’88 loopkalender 2018

Beste loper,loopkalender-voorkant

Ja, zegt het voort: de  nieuwe LGR’88 loopkalender is uit!

Download hem hier en plan je agenda vol. Wij hopen je te begroeten tijdens de mooie en gezellige clubloopjes op zondagmorgen in de omgeving van Ruinerwold en soms wat verder in de regio. Of tijdens één van recreatieve wedstrijden in de buurt.

Veel plezier!

Groeten van het LGR’88-bestuur

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Hij is er! De fantastische LGR’88 loopkalender 2018

Sportieve hoogtepunten en gezelligheid bij 29e Dijkhuizenrun

img_4410Weer een geslaagd evenement van Loopgroep Ruinerwold (LGR’88), de 29e Dijkhuizenrun! 301 kinderen en volwassenen startten er op deze zaterdagmiddag en -avond. Veel van hen waren bezig met het verbreken van hun eigen records. Het evenement was goed georganiseerd door LGR’88 en men profiteerde van het niet te warme mooie weer. Op Dijkhuizen ter hoogte van het kruispunt met de Havelterweg was het gezellig druk en genoot het publiek van de sport. Wederom een geslaagd sportevenement in Ruinerwold, op naar editie nummer 30!

Foto’s en uitslagen zijn te vinden op deze website. Op de hoogte blijven van de Dijkhuizenrun 2018 en andere evenementen zoals de Kroeg tot Kroegloop? Volg LGR’88 op facebook.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Sportieve hoogtepunten en gezelligheid bij 29e Dijkhuizenrun

Doe mee met de Dijkhuizenrun op 2-9-2017

Doe mee met de Dijkhuizenrun!dijkhuizenrun2016

Op zaterdag 2 september 2017 vindt de 29e editie plaats van de Dijkhuizenrun. Dit gezellige familie-sportevenement werd vorig jaar bezocht door meer dan 300 lopers voor een 1, 2, 5 of 10 kilometer. Aangemoedigd door een een groot aantal supporters. Iedereen kan meedoen, jong en oud!

We hopen ook dit jaar op een mooi aantal lopers dat de uitdaging aangaat om persoonlijke records te verbeteren.

Afstanden en starttijden

  • 1 km 17.30 uur 4 t/m 9 jaar
  • 2 km 17.40 uur 10 t/m 13 jaar
  • 5 km 18.30 uur vanaf 14 jaar
  • 10 km 18.30 uur vanaf 16 jaar

Meer informatie en inschrijven

Direct inschrijven via inschrijven.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Doe mee met de Dijkhuizenrun op 2-9-2017

Zondagmorgenloop: Dwarsgracht Giethoorn

Dwarsgracht stond vandaag op het programma en ons rayonhoofd had al een ruim rayon, maar daar kon moeiteloos een regio aan toegevoegd worden. En het lijkt wel, hoe ruimer het rayon, hoe ruimer de blik, des te verrassender de tocht.

Voor sommigen was het al een verrassing dat de voorlopers (8 in getal, waaronder 2 dames) eerst met de auto naar Roekebosch gingen. Daar gingen we van start, via de Gasthuisdijk en de Veneweg, over het fietspad, naar Giethoorn.

Voor sommigen was het weer een mooie gelegenheid de km’s van de halve marathon te ervaren, hoewel ze die ervaring uit het verleden wel hebben, maar enkele weken voor de halve marathon van Zwolle is het een goede voorbereiding en geeft het vertrouwen.Voor een aantal anderen zijn deze afstanden gesneden koek.

De groep bleef mooi bij elkaar, hoewel dat voor sommigen wel wat moeite kostte. Het was prachtig loopweer en dus genieten.

Bij de startplaats in Giethoorn, voor de hoofdroute, was het om 9 uur nog niet druk. Maar uiteindelijk kwamen er voldoende lopers met auto’s en wisten we zeker dat we niet terug hoefden te lopen naar Roekebosch.

De hoofdroute was ongeveer 11 kilometer. De voorlopers deden er 12 zodat de totale afstand voor sommigen 23 kilometer bedroeg.

Hieronder een sfeerimpressie van deze verrassende loop!

img_2643

img_2644

 

 

 

img_2646 img_2647 img_2648 img_2649 img_2650 img_2651 img_2652 img_2653 img_2654 img_2655 img_2656 img_2657 img_2658 img_2659 img_2660 img_2661 img_2662 img_2663 img_2664 img_2665 img_2672img_2666  img_2667 img_2668 img_2670 img_2671 img_2669

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Zondagmorgenloop: Dwarsgracht Giethoorn